torsdag 27 oktober 2011

Burr burr burrrrrrrrr ...

Har känt mig lite ämlig och hurven till och från en tid nu. Precis sådär som när man har nåt skit i kroppen som inte riktigt bryter ut. Huvudet känns som det är fullt av svällande fetvadd och jag f-f-f-f-ryser, är trött och lite yr, men nån feber har jag inte. Jag ska till doktorn i morgon och ta några prover. Det kan vara B-vitaminerna som är på mininivå, eller så är det sköldkörteln som har börjat spöka. Mamma hade struma och det lär vara ärftligt sägs det. Ska även kolla varför jag har fått så många blåmärken den senaste tiden, utan att ha slagit mig. När man får dem på benen kan det ju vara för att man gått emot något utan att man tänkt på det, men jag hade ett mitt på magen och där skulle jag banne mig minnas om jag hade gjort illa mig. Det senaste fick jag på översidan av handen och jag kan inte komma ihåg att jag har dängt in den i nåt ... Jag har stannat hemma från jobbet och ägnat mig åt soffliggning och tv-tittning. Virkat lite på en sjal. Är ju enklare att fixa till eventuella fel man gör när man virkar än om man stickar när man inte är på topp ...

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och titta på Babel ...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj oj inte kul. Hoppas det är något enkelt...... Krya på dig!

Kram

Myran sa...

Ämlig och hurven. Ord jag aldrig hört förut men förstår precis vad du menar. Jag känner mmig likadan just nu. Skulle bara vilja ligga under täcket med värmefilt.

Black Iris sa...

Roliga ord, ämlig och hurven. Kanske inte lika roligt att känna sig sån.
Håller tummarna för att allt går bra hos läkarn och krya nu på dig..

Kram Maidi

Eva sa...

Har allt använt både ämlig och hurven, alltför många gånger tyvärr! Förstår precis hur du känner dig, stackare. Hoppas doktorn hittar nå't och kan göra nå't!
Kram!
SV Kul du fick idé! Ser fram emot det:)

Äppelblom sa...

Hoppas du kryar på dig snabbt. Inte roligt att va´ vissen.
Ha det gott!

Nina/Stjärnkraft sa...

Instämmer med Myran. "Ämlig" och "hurven" var nya ord för mig, men helt underbara sådana! De beskriver ju precis hur det kan kännas när man är lite under isen :o) Hoppas dock att du mår bättre idag och kan byta ut dessa två adjektiv mot någonting mer upplyftande!

Det där med spontana blåmärken låter lurigt. För något år sedan hade jag lite sammalunda; fick plötsligt ett pärlband med blånader (eller pigmentförändringar?) längs ryggkotorna. Det försvann av sig själv, men märkligt var det. En sak som kan vara värd att kolla, om du nu ändå ska till il dottore, är din järnupplagring. Det finns ett tillstånd som heter hemokromatos, som dessutom är rätt vanligt (typ 13 % av befolkningen antas ha det). Det kan resultera i blånader utan föregående yttre våld. Enkelt att kolla genom att ta järn och ferritin!

hugan sa...

Hurven har man nångång då o då. Det där med Ä har jag inte i min ordlista ;)
Hoppas du får bot och bättring i din kropp, inte trevligt när man går på halvfart.

Hedvig sa...

Usch då, krya på dig!

Mormor S sa...

Jag hoppas du har kryat på dig och blivit bättre.

Hälsningar Siv