lördag 11 juni 2011

På begäran?

Här är fyndtavlan som hamnade inne på toan. Precis som en gammal plansch på ett utedass ... Blev lite blänk i glaset från fönstret ...

Här är en av Pellorna jag fyndade för 10 kronor styck!

Har jobbat tre kvällar i rad och idag har jag mest bara vilat. Jösses! Man orkar inte mycket i denna värme. 29 grader hade vi på dagen och nu är det 19 grader fast klockan är 11 på kvällen. Helt galet, det är nu man piggnar till. Det verkar inte vara något regn i sikte heller.

De här bilderna tog jag vid halv tio-tiden ikväll ...
Tvestjärtarna verkar ha vaknat tidigt! Liksom bladlössen. Det är fullt på vår stora Jasminbuske så i morgon blir det att gå lös på dem med såpvatten. Jag har ännu inte sett en enda nyckelpiga i år och funderar på om det är därför lössen frodas. Eller så blir det ett riktigt nyckelpigeår ... 

7 kommentarer:

Astrid sa...

Här åskar det och regnet står som spön i backen (äntligen)
Fotot med duvan (för det är det väl) är underbart.
Jo, de andra bilderna är också fina förstås :D

Stjärnkraft/Nina sa...

Pellor för TIO KRONOR stycket?! Oh, my gooooood ... Ett sånt pris får vi inte här på Åland ens när det är rea på rea och kalendern visar november :o/

Verkligt superfina bilder du fick i kvällningen! Ljuset är som allra bäst tidigt på morgonen eller när solen börjat gå ner :o)

Tänk, för ett par dagar sedan såg jag den första livs levande duvan inne i Mariehamn på jag vet inte när. Undrar var de varit..? Undrar om de varit så gott som utrotade och nu börjat återhämta sig?

Även hos mig är det helt tomt på nyckelpigor. En enda har jag fått ögonen på sedan jag började mitt sommarfotograferande på gården. EN! Det bådar inte gott för rosor och fläderbuksar :o/

Imorgon blir det regn. Och kallt. Så är det lovat och så får det bli.

Rosenvante sa...

Har faktiskt inte sett så många nyckelpigor heller, men vi har varit förskonade för bladlössen än så länge.
Idag är det faktiskt skönt ute. Vi fick en skvätt igår eftermiddag och så vaknade jag av regnet idag, totalt 13mm har vi fått, men värmetrycket försvann och det är behagligt igen.

Tavlan var ju jättehärlig, började funderar över hur man satt på utedassen och bara läste alla serier och kollade in alla bilder när man var där, besöken blev ibland väldigt långa eftersom det var så mycket att titta på. Du har väl mer än en toa hoppas jag,. :)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka njutbara bilder! Och det är alltid roligt att fynda fina sommarblommar och andra också!
Agneta kram

Cia40 sa...

Vilken härlig tavla...:)
Och du har verkligen fyndat...riktiga kap med pellorna..:

Dina fina bilder visar på en skicklig fotograf, jag har bara tur, om det blir bra bilder...kan nog inte skylla på kameran...???:)

Här finns det ett duvpar som äter sig mätta på vår gräsmatta, riktigt trevligt när de går här o plockar, sen låter de när de flyger iväg, de slår ihop vingarna så det smäcker när de tar fart för en flygtur...:)

En nyckelpiga har jag sett,och faktiskt fotat, satt på ett jordgubbsblad när jag fotade plantan (bara tur), tror den syns på bilden jag satte in i förra inlägget...:)

KRAMAR till dig, Cia:)

Evas Pyssel sa...

Så vackra bilder du tar och tavlan vet jag en här i huset som skulle ge 10 poäng på . Gissa vem ?? Kram Eva

Lilli sa...

Tack för din kommentar hos mig! Trevligt! Bilderna på din blogg är väldigt fina och vackra :) Härligt med blommor. Tänk en värld utan blommor; hur trist och tråkigt det vore!!