onsdag 13 juli 2011

Tavlor och mössor

I måndags åkte jag in till stora stada efter jobbet. Mötte min äldsta dotter och gick för att beskåda tavlor som hon och en av hennes kompisar ställer ut i en second handaffär på Söder. En tavla såld än så länge! (De har hängt sedan 30 juni och ska hänga juli ut). Efteråt gick vi till en Indisk restaurang dit även min andra dotter kom. Vi åt riktigt god mat och pratade om livet i stort och smått innan det var dags att åka hemåt.

Jag har haft en tilltagande värk i kroppen och sovit dåligt en tid nu. Igår började det bli närmast outhärdligt att vara på jobbet. Jag kunde inte koncentrera mig ordentligt så idag har jag stannat hemma. Tänker vara hemma och vila mig resten av veckan så får jag se hur kroppen & knoppen mår på måndag morgon ...

Kallt har det blivit. Eller rättare sagt, det är inte lika varmt längre ... Tänk att det är så stor skillnad på 20 och 29 grader! Torrt är det också. Det har regnat en del i närheten, men här blåser det bara förbi ...

Min favorit är fågeln på den gamla skateboarden, men den syns inte så tydligt här tyvärr ...


Härliga mönster och strukturer på kläder i butiken
Kul gubbar i ett skyltfönster intill

Olika prydnader på toppen ...

Kajorna är som en enda storfamilj. Detta är bara en bråkdel av flocken ...

Mellanmål, mums!

Slutligen min mössproduktion hittills ... 
Nu ska jag sy ihop de fem "ofärdiga"


10 kommentarer:

Eva sa...

Vilken härlig tavla!
Och bild 2, är det ett tyg? Läckert!
Här blir det ju mest filtar nu. (Har fått en laddning jättesöta tyger från Kalix idag!) Men jag har stickat en Easy Peasy. Tycker den ser väldans liten ut bara, men de kanske gör det?
(Stickat på 4or i lagom garn.)

Anki sa...

Bild 2, 3 och 4 är närbilder av klänningar. Bild 5 är massor av scarves :D
Mössorna blir små, men det är ju bebisarna också, passar säkert på en för tidigt född bebis! Jag använder stickor 4 till garn som har masktäthet ca 20-22 maskor/10 cm (typ Freja, Skotte, Carolina, Jubileumsgarn m fl)
Jag var på vippen att köpa några fleecefiltar på IKEA i helgen, men jag håller mig till stickor och virknål :D

Stjärnkraft/Nina sa...

Second hand är livet! Sen är det lika kul varje gång att se vad för nytt kreativa människor kan göra av begagnade saker :oD Och du, alla färger på textilierna gör en glad bara av att se bilder av dem! Färger är livet - det också ;o)

Vad flitig du är med din mösstickning. Jag har rört varken virknål eller stickor på flera veckor nu; kommer väl knappt ihåg mera hur man gör en fast maska ...

Här är det också "kallt" igen. "Bara" 19 grader, men det känns som 9. Visst är det typiskt? Just när man börjat vänja sig lite vid värmen så försvinner den igen :o/

Rosenvante sa...

Gillade samma tavla som du, det lilla man såg på bilden och vilka tyger. Köpte du nått?
Men hur många mössor har du gjort, vilken massproduktion du håller på med.
Hoppas du inte har nått långdraget virus som inte går över med lite vila. Sköt om dig nu och framför allt krya på dig.
Kram

AnNie sa...

Åh vilka härliga mössor du gjort, de flerfärgade easy är superhärliga. Kul närbilder på de fina kläderna,det blir en helt annan dimension när du tar dem. Du är så duktig med kameran ...också. kram och krya på dej.

Evas Pyssel sa...

Jisses vad mössor du stickat. Härliga färger !!! Kram Eva

Pysselfarmor sa...

Tack för snälla kommentaren hos mig och det är det som är meningen med mina tips och mönster - att fler än jag ska ha glädje av dessa. Ser här på din blogg att du är "allsidig"....vilken hög av mössor du producerat.

Fiff sa...

Oj, så många mössor!

4U2! sa...

Vilken produktion! Härliga färger med!

4U2! sa...

Visst hade hon bra gissning? Det var fler som hade :)