lördag 23 juli 2011

Körsbärsplock och ännu ett kyrkobesök ...

I går plockades massor med körsbär, men jag tog inte mer än jag kunde göra av med så Kajor och Trastar har massor kvar i toppen av trädet att mumsa på. Saftmajan togs fram och det blev fem flaskor fulla med god saft. Sen fick jag för mig att jag skulle göra sylt. Jämarns vad pilligt det var att kärna ur fyra liter körsbär för hand, men fem burkar fulla med god sylt blev det.

I torsdagskväll var vi på ännu en konsert. Denna gång i Övergrans kyrka. Vadan detta kyrkspring och jazzdiggande helt plötsligt kan man undra, haha ... Det visade sig att gitarristen i gänget är kusin till gubbas och då måste vi ju supporta när de nu spelade igen så nära hemmaplan.
Har tänt ett ljus för alla som drabbas av ondska. Inte bara i Norge utan överallt hela tiden ...

7 kommentarer:

Astrid sa...

Körsbärssylt är den godaste sylten tycker jag. Lyckliga du som har så mycket =)
Risgrynspudding med körsbärssylt! Mmmm.
När jag var liten åt vi spottsoppa. Körsbärssoppa med kärnorna kvar i. Vi ungar(och en del vuxna)älskade att spotta kärnor.

Hmm, undrar just var min saftmaja tog vägen? Hmm..

Eva sa...

Ska jag tro att din katt har nå'n släktskp med mormors dalmatiner? Eller jag bara är allmänt småknasig:)
(Har du klarbär ocksp? Det bar den dalmatinern "galen" i! Förutom plommon, som han åt o så gick in till matte och "fick upp"...

hugan sa...

O jösses! Tror inte ens jag smakat körsbärssylt förutom i risifrutti ;D Har fått ett körsbärsträd som jag nu planterat, får vara glad om det ens överlever här uppe! Lyllos dej :)

Stjärnkraft/Nina sa...

Attans Amalia, det var ingen dålig skörd! Jag som var stolt över mina 2 liter ... :o/ Men du har tydligen ÄKTA körsbär. Mina är nog av en helt annan sort och är inte alls så där vackert körsbärsröda när de är mogna. Snarare svarta.

Ikväll hålls en ljusmanifestation vid vår regeringsbyggnad i Mariehamn. Lilla A och jag ska självklart ta oss dit för att tända ljus för att ondskan i världen må vika för det goda!

Rosenvante sa...

Tänkte plocka fram min Maja i år. För barnbarnes skull alltså, så de kan få hemkokt saft.
Körsbär har vi inga men det är ju så gott och nu är jag avis på din sylt.

Cia40 sa...

Så gott, så gott, och det vattnas i munnen...:)
Känner mig lite lat, gör ingen saft, ingen sylt.....Men förstås, jag har ju inga bär att sylta/safta...räddad igen..hihi

Livet är sårbart,och all ondska påminner oss om hur skört det verkligen är......

KRAMAR till dig, Cia:)

Anonym sa...

Fina körsbär! Vad vackert att du har tänt ett ljus för alla.

Kram