måndag 18 juli 2011

Skokloster och jazzkonsert ...

Igår tog vi en tur till Skokloster gubbas, junior och jag. Vi hängde med på en visning och guiden var både påläst och skojig. Intressant att höra om familjen Wrangel och se så många välbevarade föremål.
Hårsmycke (tror jag) ...
Ser lite ut som Andreas Blek af Nosen i Shakespears Trettondagsafton (som Per Oscarsson gestaltade honom, hihi)

Pyttepytteliten mosaik ...

Detalj från vävd tapet
 Innan vi gick in i slottet ville jag titta in i kyrkan eftersom jag aldrig sett den inuti. Gubbas påstod att vi visst hade sett den, men då har han kollat in den själv, möjligen när han fotat nåt bröllop. Nåväl, sonen och jag gick in och hörde fina saxofontoner ljuda. Vi förstod att några repade och läste sen utanför kyrkan att klockan 17 skulle det vara en sommarkonsert med saxofonisten Anders Ekholm med vänner. Eftersom repetitionen lät bra och det var fritt inträde bestämde vi oss för att gå dit igen efter slottstitten och lyssna. Jag är egentligen ingen jazzmänniska, men den här typen av "soft" jazz funkar.Efter konserten smakade det bra med fika nere vid bryggan ...

Där, i det vita huset, skulle jag visst kunna bo ...

I morgon eftermiddag ska jag till doktorn. Jag hade en riktigt bra husläkare förut, men nu har vårdcentralen blivit privatiserad och han har slutat :(
Frampå kvällskvisten ska jag till frissan. Jag fick en hårstajling i julklapp av dottern den yngre, men jag har inte kommit mig för att boka tid tidigare. Döttrarna har sina bestämda åsikter om hur de tycker att jag ska klippas och jag tror faktiskt jag ska låta dem bestämma, om frissan instämmer. Hon lär vara jätteduktig och det kan minsann behövas. Jag har tjockt snabbväxande hår, så det behövs en proffsig frisör om jag ska ha en frisyr som ska hålla ett tag. Nu har det bara fått växa i ett par år så jag ser ut som en gammal hippie eller en hårdrockare, haha. Tjejerna vill att jag ska ha lugg igen, men att håret inte klipps så kort. Håller med dem, för jag vill gärna kunna dra ihop håret i en svans ...


8 kommentarer:

Fiff sa...

Måste bara säga att det var så roligt att du skrev att du använder saft-maja. Jag är uppvuxen med saft-maja! Jag o min mor gjorde alltid vinbärssaft och morellsaft i den när jag var liten :-) Härliga minnen! Men jag tyckte alltid den var så stor och bökig...men får kanske tigga till mig den av mor ändå, för hon har inte använt den på ett tag. Och ja, visst känns det onödigt med vaniljstång i saft? Det kanske helt enkelt funkar att bara skippa den. Får nog testa med det, och fundera på om jag ska ärva saft-majan till nästa år :-) Sov gott nu!

Anki sa...

Jaa, be mor din att få saftmajan illa kvickt :D

Stjärnkraft/Nina sa...

Va? Har ni Saft-Major i Sverige numera..? Så var det minsann inte när jag var barn. Saft-Majan är, såvitt jag vet, ett påhitt från Finland, och fanns (finns?) i alla "välklädda" hushåll :o) En utmärkt uppfinning, ska tilläggas!

Vilken tur ni hade som snubblade över en gratis konsert :oD Jazz är egentligen inte heller my cup of tea, men jag instämmer med dig om att den melodiösa, lågmälda varianten är helt okej. Den experimentella, "konstiga" sorten har jag däremot inget nöje av att lyssna på. Men så är jag ju också snudd på "tondurak", som man säger här på Åland ;o)

Eva sa...

Klart man ska ha en saftmaja! Länge se'n jag använde min, men den SKA finnas:)
Åter till ordningen... Skokloster är jättefint! Ett bra tag sedan jag var där och då har det mest varit på hundutställningar, men jag har varit på tur i slottet också.
Tog mig friheten att "stjäla" bilden på valvbågen i kyrkan! Blev väldans förtjust i det där medaljongmönstret. Säg till om du inte gillar det! (Ska bara ha det som idé, inte till bloggen eller så.)

Snäckskalsdalen. sa...

Saftmajan är en av de få hushållsartiklar som jag har kvar fast jag inte egentligen behöver den, men den är bra.
Agneta kram

Skanegrabben i Malmö sa...

Hejsan

Vilka fina bilder...verkligen kul att se och mysigt.

Cia40 sa...

Härligt med lite jazziga saxofontoner...:)
Själv har jag spelat klarinett, men ingen vill lyssna på det längre, därför används den sällan (aldrig), t.o.m grannarna flyr fältet...:)
Det där med håret och frisyrer....mitt är låååångt, bäst för mitt lockiga rufs (än om det är kortare)...snor nu ihop att med en knut uppe på huvudet istället...:)
Är säker på att du blev kanonfin i håret...!:)

KRAMAR till dig, Cia:)

hugan sa...

Trevligt och i vacker miljö!

Nu skulle det ju vara på sin plats med före och efter bilder vad gäller frissabesöket....!
Hoppas du blev nöjd :)