måndag 24 maj 2010

Det virkar som om jag är en toffelhjälte ...

Himmel så trött jag har varit ett par dagar. Mycket på jobbet och så känner jag av väderväxlingarna. Har haft en del värk, men har klarat mig bra ändå. I lördags hade ju vi som de flesta andra ett underbart sommarväder. Det var rent av så varmt att jag inte orkade njuta av solen lika mycket som jag hade tänkt. Jag satt i skuggan och virkade istället och det är ju inte helt fel ...
Igår rullade åskvädret in från Västeråshållet (alltid från det hållet ...) precis när vi åkte iväg till plantskolan. Köpte lite tjusiga växter till fönsterlådorna och krukorna på trappen. Det vräkte ner en stund och mullrade på bra, sen blev det uppehåll ett tag och då passade jag på att plantera växterna. Men, jag fick lov att gå in och klä på mig varmare kläder först. Jäklar vad temperaturen sjönk snabbt. Burr!

Igårkväll var det årsmöte med Internationella kvinnoföreningen. Jag har inte varit med så länge så jag har inte träffat alla damer än, men de som var där verkar vara rara tjejer allesammans. I morgon är det cafékväll och då får även ickemedlemmar komma. Vi ska bland annat diskutera kvinnosynen i olika länder. Det blir intressant att höra dem som kommer från andra kulturer. Bland annat Kurdistan, Mexico, Brasilien, Tjetjenien, Bosnien, England, Egypten (och Sverige förstås). Hoppas jag känner mig någorlunda pigg efter jobbet bara så jag orkar ...

Dags att värma fingrarna med härligt Eskimogarn. Ska virka tofflor till döttrarna också, men i andra färger. Frågade junior om inte han vill ha ett par ockå, sa att jag kan virka ett par med dödskallar på ... hahaha ...

Trött kille på tåget. Jag var tvungen att smyga upp kameran ...


Granskott lär man kunna koka soppa på. Nåt att tänka på såhär dagen före lön ...

Vardagsvackert

Premiärparet!

Egen design. Supersköna i Drops Eskimo ...

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jättefina tofflor och strumpor. Bilden på vovven är bara så härlig.
Hoppas du piggar på dig.
Var också och köpte plantor igår och planterade mellan mullret. Men vi fick inget regn då undrar om det kommer i natt.

mullemoose.blogg.se sa...

kramelipuss så fint, och föreningen låter spännande, kan bli brist på tid på era möten kan tänkas...

Fiff sa...

Härliga tofflor! Jag älskar tofflor! Får inte alltid till det som jag vill ha det dock... Men det är bara att ge sig på fler modeller. Sov så gott!

Stjärnkraft sa...

Man får gratulera! Premiärparet sockor är ju alldeles excellenta :oD Och damens söta tofflor går inte heller de av för hackor.

Idag hade jag en liten tanke på att testa melittahållarmönstret, men sen blev det ändå mer hexagoner till filten istället. Just nu är hjärnan i ett sånt läge att den ogärna anstränger sig i onödan, vilket är liktydigt med att inte orka försöka läsa mönster.

Annars har jag inte gjort många knop idag. Min svans är fortfarande sjuk, så humöret är lite på oväderssidan på grund av det. Liksom lusten att företa mig något fysiskt krävande. Men, men, imorgon är en ny dag!

Cia40 sa...

Här har oxå planterats,änteligen, väntat på vettigt väder länge, sen bara exploderar det, och man vill så mycket!:)
Härliga små "eskimåer"att pryda fötterna med, får se om krafter finns kvar efter mattan,till att virka mer, mattan är nu 1.60 i omkrets och tung!!!:)MEN rolig att göra:):)
Kram Cia:)

Mormor S sa...

Vilka fina och sköna tofflor du virkat. Fina sockor också.

hälsn Siv

skapa och inreda sa...

Härlig bild på hunden! Så fina dina srumpor och tofflor blev.
Jag har också köpt plantor som väntar på bättre väder, så blåsigt och kallt ute man behöver ju nästan mössa och vantar:)
Kram Annika

Evas Pyssel sa...

Hej Anki !!
Grattis du vann min hemliga vinst, som jag lottade ut bland alla kommentarer.Om jag får din mailadress kan vi ta adressen där. Ha det gott !!! Eva

Stjärnkraft sa...

Guten Morgen!

(Man måste ju träna nu, efter lördagens spektakel.)

Är allt okej med dej..? En blir ju lite orolig när det gått en helt vecka utan att du förärat oss något nytt här i din blogg. Eller har du äntligen kammat in en storvinst på Lotto och är i full färd med firandet fortfarande???

Hoppas det hörs ett pip snart, annars blir jag riktigt orolig ...

Huggies

Skånegrabben sa...

Hej

Tofflorna ser sköna ut......vovven är såå söt