lördag 8 maj 2010

Gårdagens himmel idag ...Tur jag fotade skymningshimlen igår för dagens skyar har inte bjudit på några sensationer. Denna dag hade lätt kunnat illustreras med ett gråpapper ...
Den manliga delen av hushållet har åkt iväg till Uppsala för att gå på konsert så jag har det tyst och skönt. Hmmm, eller inte så tyst kanske ... Jag spelar musik högt HÖGT eftersom det inte är nån som knotar över låt- och artistvalet, haha ... Just nu Olle Ljungström och sen vankas det Bob Hund!

Har bestämt mig för att ta tag i sockstickningen som legat i träda länge lääääänge. Jag har gruvat mig för hälen, men det känns som jag är redo för den nu ... Jag har varit bortskämd med hemstickade sockor genom åren från mina mostrar så jag har inte behövt knåpa med det själv. Nu är mostrarna borta rent fysiskt, men jag tror jag har deras himmelska stöd och raggisar behövs ju alltid så det är bara att sätta fart ...

Ska bara fixa en kopp gott varmt te och plocka fram en chokladbit först. Det är ju ändå lördag!

10 kommentarer:

Fiff sa...

Jag veeet! Jag försöker undvika strumpstickning så länge jag kan! Har sån skräckbild av stickandet av hälen!! HJÄLP! Nu e ju du så himla modig, o då bir jag nästan ännu mer nervös..!:-). Fast jag trodde det skulle vara "JÄTTEsvårt" att göra en magisk ring, och sen när jag gjorde det så var det ju jättelätt! Jag e nog lite fjantig...hihi. Lova berätta hur det går med hälen!
P.S. Jag HATAR strumpstickor, usch! kan oxå vara därför jag inte stickar strumpor...D.S.

Anki sa...

Jag har lovat mig själv att göra klart dessa sockor på strumpstickor, sen ska jag lära mig "the magic loop" ... fast ... jag funderar på att göra ett par bebissockor först (innan jag ger mig på hälen på dessa) att öva på liksom ... inte så mycket att repa upp om det blir fel :-/

Evas Pyssel sa...

Oj så vackert !! Lustigt för igår kväll stod vi i köksfönstret och tittade på samma enormt vackra himmel. Du där och vi här !! Ikväll har jag börjat på en stickad disktrasa. Få se om den funkar bra. Det gör den virkade. I en av mina stickpåsar ligger.......hör och häpna , ett par sockor.Eller rättare sagt en socka. Jag har kommit fram till hälen ! Man behöver nästa få terapi för att komma över denna hälfobi !!! Vilken toppenkväll du har !! Här är segt !! // Eva

Anki sa...

Fiff och Eva! Vi kan starta en klubb för oss med "hälskräck" haha!

Mormor S sa...

Vilka fina kvällsbilder du tagit.
Sockorna blir allt bra med det jättefina garnet. Hälen är inte svår utan det är beskrivningen på hälen som är lite knepig.

"Ja visst kommer man bara till växeln!" Jag arbetade som kontorist på en med.avd. på vårat lasarett men med andra indragningen de hade på personal så skulle kontoristerna på avd bort och det skulle bara vara sjuksköterskor.
Jag fick välja om jag ville gå på vidareutbildning eller komma till växeln eller arkivet. Utbildning ville jag inte ha i min ålder och det där mörka arkivet ville jag inte heller vara i så det blev "Bara växeln". Det gick bra och det är inte så bara som många tror.

hälsningar Siv

Stjärnkraft sa...

*harklar mig högt och ljudligt*

Nu är det faktiskt inte särskilt svårt att sticka hälar. Bara man får in tekniken går det som på räls, till och med med strumpstickor :o)

Jädrar också! Nu blev jag sugen på att sticka raggsockor istället för att fortsätta virka på filten - det var ju inte bra alls det.

Njut av friden och din choklad! Jag ska hälla upp ett glas rött och pusta ut efter dagens vedermödor. Det är ett tungt arbete att vara en duktig konsument ;o)

Skånegrabben sa...

Hej

Härlig färg på himlen.....det ser nästan ut som om träden tagit eld.....fin blogg...

Anki sa...

Hördu Nina, jag ska träna träna och träna utav hälvete ;D

Välkommen hit Skånegrabben och tack så mycket!

skapa och inreda sa...

Jag skulle vara ute i trädgården i dag men nej det blir en innedag med mys och virknnig,praliner och en bra ljudbok Is och vatten vatten och is av majgull Axelsson
Kram annika

Anki sa...

Annika, det låter som en rätt så behaglig dag ändå :D