lördag 15 maj 2010

Med fötterna högt ...

... och en sval Guinness i näven sitter jag och går igenom bilderna från dagen på Skansen. Teaterpjäsen, Moderskärlek en enaktare av August Strindberg, var riktigt bra. 45 minuter med 4 duktiga amatörskådisar. Min kollega Ingegerd spelade "Moster Augusta". Hon har en underbar dialekt eftersom hon är finlandssvenska från Nyland. Det var massor med folk på Skansen eftersom vi haft en riktig sommardag i Stockholmstrakten idag. Fullt med turister i hela stan faktiskt. Innan jag åkte över med Djurgårdsfärjan hann jag in på Marias Garn på Söder för att köpa en extra uppsättning strumpstickor. För igår när jag gick från jobbet upptäckte jag att Mejans i Sumpan hade specialpris på Drops garner. Ni tror väl inte att jag bara gick förbi då ...

Vid Slussen, i väntan på Djurgårdsfärjan.
Om man ser opp kan man se fantastiska ting, här på Cirkus

Skansen


Träd av okänd art med kikhål i stammen
Landet mitt i stan
Gammal trotjänare
Lösnäsa?
Gärdet med Kaknästornet
Diplomatstaden
Inte Diplomatstaden ...
På färjan på väg mot Slussen igen. Gröna Lunds vansinnesattraktioner. Jag skulle aldrig ALDRIG åka den berg-och dalbanan eller den så kallade Fritt Fall ... AAAAALDRIG!
Tror inte jag skulle sätta mig i släng-gungan heller ...Wasavarvet
Nordiska muséet
Gröna Lund
Finnboda
Kastellholmen
Stadsgården med Katarinahissen i bakgrunden
Nu jädrar i mig är det sovdax här ... djurbilderna fixar jag i morgon ... Natti natti!

6 kommentarer:

Stjärnkraft sa...

Sorry to say, Anki, men gårdagens lottodragning blev inga nya kameror. Jag har än en gång lyckats med konststycket att få inte en endaste jävla siffra rätt; inte ens ett pluttigt tilläggsnummer. Totalblank vinstrad med andra ord, för jag vet inte hur mångte gången i mitt liv.

Du ser ut att ha haft en juste dag inne i huvudstaden :o) Det var ju, om man så säger, rätt okej väder under dagen ;o) Här "i skären" var det nästan på för varmt. Och jag säger som du: jag har på äldre dar fått någon lindrig form av pollenkänslighet, för exakt den här tiden på året, varje år, blir jag snuvig och snörvlig utan att vara förkyld i övrigt.

En annan lustifikation: du fyller den 24:e, jag den 14:e. Båda är vi således novemberbarn, även om jag uppnår the big five-oh först detta år.

Ha nu en riktigt slapp och skön söndag, hörru! Jag ska väl ut och påta lite i någon rabatt eller så, och kanske få till ett litet inlägg om gårdagens utfärd.

mullemoose.blogg.se sa...

fina bilder, kul att se alla de ställen man bara har läst om i romaner osv.
"Jasså ser det ut sååååå "
Och de dära åkattraktionenr skulle fordra en rejäl TENA Lady och en stooooor bag-in-box.... tom.... att fylla vid behov *ödrghhh*

Evas Pyssel sa...

Du e makalös att SE motiven ! Jag njuter av dina bilder från ST.Och vet du att jag njuter av att flanera runt i stan när jag är hos sonen. Det är väl storstadsjäntan inom mig som poppar upp.Men ST är vackert.Lottodragning ja.....någon igår vann 20 milj.!!!!!Jag köpte en triss igår för att ev pigga upp allt grått och faktiskt skrapade vi fram...............hela 75 kr.
WOW !!!! //Eva

Fiff sa...

Heej! Vilket toppenväder det ser ut att ha varit igår! Lyllos dig, här regnade det HELA dagen, och himlen var grådassig! Blä! Whhaaaa! Jag har ju en nästan exakt sån cykel, men gråa däck och allt (min sambo har precis fixat en punka på den)! Från 1940, exakt! Ha en bra dag!

Astrid sa...

Vilka härliga bilder. Det var som att följa med dig. Nu längtar jag dit!!
Jag dricker också gärna Guiness. Är ensam om det här hemma. Det gör inget =)

Anki sa...

Ingen skumpalåda eller kamera på väg TILL ön heller :(